A webáruházhoz tartozó beállítások a Shoprenter admin felületén, a gyorskeresőhöz tartozóak a Rapid Search admin felületén találhatóak meg. Ezek –– habár elsőre nem nyilvánvalóan––, de összeköttetésben állnak egymással. Így előfordulhat, hogy bizonyos, keresőhöz kapcsolódó problémák megoldása csak úgy lehetséges, ha pontosan ismerjük, hogy milyen beállítások szerepelnek a Shoprenter admin felületén, amelyek esetlegesen kihathatnak a Rapid Search működésére is.


    A komplexebb és nehezen reprodukálható hibákat rövidebb időn belül tudjuk megvizsgálni és javítani, ha látjuk, hogy az adott webáruház milyen beállításokat használ. A saját tesztboltjainkban reprodukálhatjuk ezeket a beállításokat, és ezzel könnyebben javíthatóvá tehetjük a problémát. 

Ehhez viszont hozzáférést kell kérnünk a webáruház bizonyos szegmenseihez.

A következőkben mellékelünk egy lépésről-lépésre útmutatót, hogy hogyan lehet a Shoprenteren belül hozzáférést biztosítani számunkra a webáruház bizonyos területeihez. 


Fontos: a Rapid Search mindenféle hozzáférést csak hiba reprodukálása érdekében használ fel, nem módosítunk a beállításokon és a kivizsgálást követően a hozzáférésünk törölhető!


Lépések:

1. Bejelentkezés a Shoprenter admin felületére

2. Beállítások -> Admin felhasználók menüpont -> Új hozzáadása

3. Ezt követően 2 admin felhasználót fogunk létrehozni. Az egyik Termék adminisztrátor a másik Beállítások adminisztrátor lesz. Töltsük fel adatokkal a mezőket, ne felejtsük el az állapotot engedélyezettre állítani! Ha mindennel megvagyunk, kattintsunk a Mentés gombra. 


Példa:

Erősen javasolt egy generált jelszót megadni!

4. Továbbítsuk a felhasználó nevet és a jelszót a Rapid Search részére, az info@rapidsearch.hu-n keresztül. 

5. Miután a Rapid Search végzett a probléma elhárításával, és már nincs szükség ezekre az admin felhasználókra, töröljük őket a listából. (Beállítások -> Admin felhasználók menüpont -> Törlés)


Bármilyen kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal!