A keresés találati oldalon szűrők is szerepelnek, hogy hatékonyabbá tegyék a találati listán belüli böngészést a látogatók számára (A Találati oldal cikkünk itt olvasható.).


Ezek beállításai a Rapid Search admin Beállítások/Szűrők menüpontjában találhatóak.


A szűrők tetszőlegesen ki- illetve bekapcsolhatóak, és a sorrendjük is változtatható, az egyes elem mozgatásával.


A szűrők nevei is tetszőlegesen változtathatóak, ehhez mindössze írjuk be a nekünk tetsző elnevezést a megfelelő szűrő melletti Fejléc szövegdobozba, és így a webáruházunkban az általunk megadott néven fog szerepelni az adott szűrő.
A Termék kategória, Ár, Gyártó, Elérhetőség és Címke szűrők a Starter csomag részei.


A Címke szűrő esetében ki lehet választani, hogy az összes címkére vagy csak bizonyos címkékre működjön a szűrő. Ez utóbbit megtehetjük úgy, hogy megadjuk mely címkékre működjön a szűrő, illetve úgy is, hogy azt adjuk meg, mely címkékre ne működjön a szűrő.


Címkék kihagyása választásakor azokat a címkéket kell megadni, amelyekre ne működjön a szűrő -- ez felsorolással lehetséges.

Csak a kiválasztott címkék mutatása esetén azokat a címkéket kell megadni, amelyekre működjön a szűrő.


Az Egyedi terméktulajdonságok szűrővel az egyes terméktulajdonság alapján (szín, méret, stb.) lehet szűrni találatokat. Ez a szűrő az Advanced csomagtól elérhető, illetve a próbaidőszak alatt ingyenesen tesztelhető.


Az Egyedi terméktulajdonságok szűrőnél a szűrő dobozokat és értékeket a Shoprenter admin Egyedi terméktulajdonságok menüpontjából kapjuk, így ezeket a Shoprenter adminon lehet szerkeszteni, hogy milyen típusú egyedi terméktulajdonságok szerepeljenek a termékeknél és milyen értékekkel.