A Statisztika/Keresés analitika menüpontban listázódnak azok a kereső kifejezések, amelyekre a webáruház gyorskeresőjében kerestek rá.


Ezeket a kifejezéseket különböző időtartamokra szűrve jeleníthetjük meg, illetve le is tölthetők csv formátumban. Az adatok nagy segítségünkre lehetnek mind a keresés javításában (pl. szinonímák hozzáadásakor), mind a webáruház tartalmának és megjelenésének a formálásakor.


Top keresések


Itt találhatóak a Népszerű kereső kifejezések és a Népszerű termékek táblázatok.


A Népszerű kereső kifejezések azok a kereső kifejezések, amelyekre a legtöbbet kerestek rá a webáruházban. A táblázatban a kereső kifejezés mellett szerepel a látogatók száma, akik erre a kifejezésre keresett rá; a keresések száma pedig mutatja, hogy összesen hány alkalommal kerestek erre a kifejezésre. A CTR, azaz az átkattintási arány azt jelzi, hány esetben fejezték be a keresést, azaz kattintottak a termékdoboz ajánlásai közül valamelyikre, vagy nyomtak Enter-t. A termék találatok száma azt mutatja, hogy mennyi terméktalálatot adott egy-egy keresés során az adott kereső kifejezés.


A népszerű kereső kifejezések olyan kulcsszavakat jelentenek, amelyekre a látogatók sokszor rákerestek, mert azok nagyon érdekelték őket, de nem találták meg azokat  rögtön a webáruház kezdő oldalán. Segíthetnek formálni, hogy mi jelenjen meg a webáruház kezdőoldalán; milyen termékeket, kategóriákat érdemes kiemelni, kampányokban akciózni.


A Népszerű termékek a legtöbbet megtekintett termékeket jelentik a webáruházban. A táblázatban látható, hogy konkrétan hány látogató járt az adott termékoldalon. A táblázatban szereplő első öt termék meg fog egyezni a Rapid Search gyorskereső zéró-karakteres termékajánlásaival, amennyiben a Beállítások/Gyorskereső menü Zéró-karakteres keresés részénél a a Népszerű termékek sorrendjénél a Terméknézettség van megadva.


Összes keresés


Ezen a fülön található az összes kereső kifejezés, amelyet a webáruház Rapid Search keresőjébe írtak be.A keresőszó azt a keresési kifejezést jelenti, amely után Enter-t nyomtak, vagy kiválasztották azt a gyorskereső ajánlásai közül. Az eredeti kulcsszóra akkor szerepel kifejezés, ha a felhasználó beírt egy kifejezést, de aztán attól eltérőt választott ki a gyorskereső kulcsszóajánlásai közül.  A táblázat mutatja a keresés pontos idejét, azt, hogy hány kulcsszó javaslat jelent meg az adott keresőszóra a gyorskereső lenyíló keresődobozában, és hogy hány kategória- és hány terméktalálatot adott az adott pillanatban a keresőszó. Azt is látjuk, hogy laptopon vagy mobileszközön hajtották-e végre a keresést, illetve, hogy a felhasználó látogató vagy admin volt-e.


Admin keresések: Azok a keresések számítanak admin keresésnek, amikor a felhasználó a keresés során ugyanazon az eszközön be van lépve a webáruház adminjába. Az admin keresések szerepelnek az Összes keresés táblázatban, illetve a Statisztika/Vezérlőpult menüben a Keresések összetétele kördiagramon is, de nem számítódnak bele a havi keresések számába, amelyeket a havi előfizetési csomag meghatározásánál veszünk figyelembe, és nem szerepelnek a Keresések száma grafikonon sem.


Találat nélküli keresések


A Találat nélküli keresések fülön jelennek meg azok a a keresések, amelyek nem eredményeztek terméktalálatot.


A táblázatban szerepelnek a kereső kifejezések, amelyekre nem volt találat, és az, hogy összesen hány látogató keresett rá, illetve, hogy összesen hány alkalommal kerestek rá az adott kereső kifejezésre.


A keresések két okból végződhetnek találat nélkül: 1. a látogató egy olyan termékre keresett rá, amelyik nem szerepel a webáruházban, 2. a termék, amelyre rákeresett, szerepel a webáruházban, csak olyan néven kereste, amelyik sem a termék nevében, sem a leírásában, sem a címkéjében nem szerepel.

Az első esetben meg lehet fontolni, hogy egy olyan terméket, amelyre gyakran keresnek rá, érdemes-e elkezdeni forgalmazni a webáruházban. A második esetben, amikor a termék szerepel a webáruházban, de más néven kerestek rá, célszerű szinonímaként hozzáadni a keresett kifejezést. A szinonímák hozzáadásáról az alábbi cikkünk ír részletesebben: Szinonímák hozzáadása.