A Rapid Search gyorskereső, folyamatosan tanuló algoritmusa már önmagában is a legrelevánsabb találatokat mutatja a látogatóknak. Van azonban lehetőség tovább finomítani a Rapid Search találati listáját, a promóciók (más néven kiemelési szabályok) segítségével. A kiemelés szabályai a Beállítások/Promóciók menüpont alatt adhatóak meg. A létrehozott szabályok a gyorskereső termékjavaslataira, illetve a keresés találati oldal bizonyos rendezéseire van hatással (Egész pontosan a "Relevancia" és "Népszerűség" szerinti rendezésre).

Nézzük is meg, hogyan lehet négy lépésben egy új kiemelési szabályt létrehozni.Az első lépésben viszonylag egyszerű a feladatunk, mert csak egy tetszőleges nevet kell megadnunk, amelynek az a célja, hogy a későbbiekben könnyebben tudjuk azonosítani a szabályokat.Második lépésben meg kell azon termékeket határozni, amelyekre a szabályunk érvényes lesz. Ezt négy különböző módon tehetjük meg:

 1. Termékek megadásával: Ebben az esetben egy termék listából egyesével kiválaszthatóak a termékek. Akár több termék is megadható egyszerre.

 2. Kategóriák megadásával: Ebben az esetben egy kategória listából egyesével kiválaszthatóak a kategóriák. Akár több kategória is megadható egyszerre. A szabály érvényes lesz minden olyan termékre, amelyik benne van a kiválasztott kategóriák valamelyikében.

 3. Címkék megadásával: Ebben az esetben egy input mezőben megadható akár több címke is. Azon termékek fognak részt venni a szabályban, ahol a termék címkéi közül, legalább egyik azonos az itt megadott címkékkel.

 4. Raktárkészlet állapot alapján: Két módon tudjuk meghatározni a szabályban résztvevő termékeket. Vagy minden termékre érvényes lesz a szabály, amiből legalább egy termék van raktáron. Vagy csak azon termékekre lesz érvényes a szabály, amelyekből nincs egy termék sem raktáron.


Harmadik lépésben pedig arra van lehetőségünk, hogy finomhangoljuk a szabályunkat. A kiemelés két alapelv mentén történhet:

 1. Egyezés eseténA kiemelés aktív, ha a kiemelt termék szerepel a termékjavaslatok között.

 2. Meghatározott kulcsszavak eseténA kiemelés aktív, ha a kiemelt termék szerepel a termékjavaslatok között ÉS a keresési kifejezés egyezik az általunk megadott kulcsszavak egyikével.


Ezt követően a kiemelés mértékét kell megadni amelyek az alábbiak lehetnek:

 1. Mindig hátul: Ebben az esetben a termékek mindig a találati lista végére kerülnek. Amennyiben több terméket is hátrasorolunk, akkor az eredeti sorrendjük alapján fognak a lista végén szerepelni.

 2. Hátra sorol (0,5x): Ebben az esetben felére csökken a relevancia pontjuk, amely hatására hátrébb kerülnek a találati listában.

 3. Alapbeállítás: Ebben az esetben a termékek maradnak az eredeti helyükön. Se előre, se hátra nem sorolódnak.

 4. Előresorol (2x): Ebben az esetben megduplázzuk a termékek relevancia pontját, amely hatására előrébb kerülnek a találati listában.

 5. Előresorol (4x): Ebben az esetben négyszeresére emeljük a termékek relevancia pontját, amely hatására előrébb kerülnek a találati listában.

 6. Mindig elől: Ebben az esetben a termék mindig a lista elejére kerül. Amennyiben több termék is megkapja ezt a kiemelést, akkor az eredeti sorrendjük alapján fognak a lista elején szerepelni.
Negyedik lépésben pedig megadható, hogy milyen idősávban legyen aktív a szabály. Alapértelmezetten minden szabály "Időkorlátozás nélkül" jön létre. De van lehetőségünk megadni tetszőleges időintervallumot egy dátumválasztó segítségével.