Haladó beállítások menüpont alatt találhatóak a Rapid Search gyorskereső olyan beállításai, amelyekkel tovább lehet finomhangolni a gyorskereső működését a konverzió javításának a céljából. Ezek a Rapid Search admin Beállítások › Haladó menüjénél érhetőek el, a kis információs ikon felé húzva a kurzort további segítség jelenik meg az egyes beállításokról.


Ezek a beállítások már némi szaktudást vagy utánaolvasást, a webáruház alaposabb ismeretét igénylik.


Az Elírások kezelése gomb alaphelyzetben be van kapcsolva, hiszen a gyorskereső egyik leghasznosabb, legnépszerűbb funkciója, hogy elgépelt termékneveknél, kulcsszavaknál is jelenít meg találatokat (azaz listázza az iPhone-okat, ha valaki ihpone-t ír be a keresőmezőbe). 

Vannak azonban webáruházak, ahol a termékneveknek teljesen egyezőnek kell lennie a keresett szóval, mint például nyomtatók esetében, hiszen itt egy karakter változtatása már másik terméket jelenthet. Ilyen termékkörnél javasolt az Elírások kezelése gomb kikapcsolása, és így a gyorskereső csak teljes egyezés esetében listáz találatokat.


A keresődobozban és a keresés találati oldalon a termékek alapvetően Relevancia alapján vannak sorba rendezve (azaz pl. egy cipő márkanévre keresve elöl szerepelnek a cipők és a találati lista végén a cipőfűzők). A Termék találatok alapértelmezett sorrendje tetszőlegesen változtatható: a Népszerűség vagy a Leggyakrabban eladott választása esetén az elmúlt 30 nap adatai alapján lesznek előrébb vagy hátrébb sorolva a termékek nézettség illetve értékesítési szám alapján. Ebben a két esetben a relevancia továbbra is figyelembe lesz véve, azaz pl. Népszerűség esetén az előző példánál maradva elöl lesznek az elmúlt 30 napban legtöbbet megtekintett cipők, majd a kevesebbet megtekintett cipők és ezeket követik a legtöbbet megtekintett cipőfűzők, stb. Az Ár - növekvő és a Kedvezmény mértéke választása elsősorban készletsöpréskor vagy akciók esetén javasolt - ezeknél a relevancia nincsen figyelembe véve, szimplán a legolcsóbbakat vagy a legnagyobb akciókkal beárazott termékeket sorolja előre a gyorskereső.


A Manuális szinkronizálás az egyik leghasznosabb gomb az admin felületen.  A szinkronizálásról szóló cikkünket itt olvashatod el.

A Keresőmezők súlyozása címszó alatt lehet beállítani, hogy az egyes mezőkben való keresés milyen súllyal szerepeljen a keresődoboz panelen és a találati oldalon. Ha bizonyos mezőkben nem szeretnénk, hogy keressen a Rapid Search (pl. termékleírásban), itt lehet kíválasztani, hogy Ne keressetek benne, ami meg kifejezetten hangsúlyos keresés szempontjából (pl. terméknév vagy cikkszám), azt pedig a Nagyon nagy súlyozásra állítsuk.

A Rapid Search telepítés után folyamatosan "tanul", azaz a keresések, termékmegtekintések alapján egyre relevánsabb kulcsszavakat, termékeket ajánl fel a gyorskeresőben. Az Automatikusan generált kulcsszavak funkció azt jelenti, hogy egy speciális algoritmussal képez a korábbi keresőszavakból újakat a gyorskereső. Ez lehetővé teszi, hogy akár minimális adat mennyiséggel is jó találatokat adjon a kulcsszó ajánló, azaz akkor is legyenek értékes ajánlott kulcsszavak a keresődobozban, amikor még csak viszonylag kevés keresés történt.  Ezt a gombot a Rapid Search telepítését követő hetekben érdemes bekapcsolva hagyni, hogy ezzel kiküszöböljük a "cold start" vagy a kis látogatószám problémát. Később ez tetszőlegesen kikapcsolható, hogy a gyorskeresőnk teljesen a saját adatbázisunkból válogasson új elemeket a kulcsszó ajánlásokhoz.


A Gyermek termékek mutatása gomb bekapcsolása azon webáruházak számára bír jelentőséggel, ahol nem csak a szülő, hanem minden egyes gyermek terméket külön-külön kereshetővé szeretnénk tenni.


A Többnyelvűség engedélyezése gomb a nevéből adódóan azon webáruházaknak kell bekapcsolni, akiknek egy webáruházon belül lehet a nyelvet változtatni. Így a gomb bekapcsolása után, ha a látogató a webáruházban nyelvet vált, a keresés nyelve automatikusan az éppen aktuálisan kiválasztott nyelv lesz.